K2R

FAQ

Kan ik Colour Catcher® samen met mijn normale wasmiddel gebruiken?

Natuurlijk! Colour Catcher® geeft geen chemicaliën af aan het water en belemmert het normale wasproces niet.

Moet ik Colour Catcher® bij een bepaalde wastemperatuur gebruiken?

De extra absorberende vezels van het doekje bieden optimale bescherming bij alle temperaturen. Gebruik voor het beste resultaat Colour Catcher® bij elke wasbeurt.

Het doekje is van kleur veranderd na het wassen.

Ja, de extra absorberende vezels hebben de kleurstoffen en het vuil opgenomen tijdens het wasprogramma. Het bewijs is op het doekje!®

Na het wassen is mijn Colour Catcher®-doekje van kleur veranderd. Betekent dit dat het kleur uit mijn kleding heeft gehaald?

Absoluut niet. De verkleuring van het doekje bewijst dat het product effectief werkt. De kleurstof die is doorgelopen uit uw kleren in het water, is opgevangen in het doekje in plaats van in uw wasgoed.

De gebruiksaanwijzing van mijn wasmachine adviseert om een wasnetje te gebruiken voor kleurdoekjes. Moet ik die ook gebruiken voor Colour Catcher®?

Sommige fabrikanten adviseren dit, om te voorkomen dat doekjes in het filter terechtkomen.

Werkt Colour Catcher® effectief bij alle soorten textiel?

Ja. Alle kleurstoffen in weefsels bevatten negatieve ionen en worden daardoor aangetrokken tot de positieve ladingen op de Colour Catcher® doekjes. Houd echter wel de wasvoorschriften van de kledingfabrikant aan die op het label vermeld staan.

Kan ik Colour Catcher® gebruiken bij nieuwe kleding?

Nieuwe, gekleurde kleding dient eerst minimaal 5 of 6 keer apart gewassen te worden en bepaald wasgoed dat groot en donker is, zoals spijkerbroeken en handdoeken, moet altijd apart gewassen worden.

Kan ik felle en lichte kleuren combineren?

Jazeker! Met Colour Catcher® hoeft de was niet meer zorgvuldig gesorteerd te worden! Nieuwe, gekleurde kleding dient echter wel eerst minimaal 5 of 6 keer apart gewassen te worden en bepaald wasgoed dat groot en donker is, zoals spijkerbroeken en handdoeken, moet altijd apart gewassen worden.  Voor de veiligheid adviseren we u om 2 of 3 doekjes te gebruiken voor wasgoed dat niet erg kleurvast is, zoals rood of donkere weefsels en kledingstukken van katoen.

Kan ik Colour Catcher® ook gebruiken voor bijvoorbeeld gordijnen, bedtextiel, hoezen en kussens?

Natuurlijk. Colour Catcher® werkt effectief op alle weefsels maar houd u wel altijd aan de wasvoorschriften van de fabrikant.

Kan ik Colour Catcher® gebruiken voor de handwas?

Ja, leg gewoon een doekje onderin de wastafel, gootsteen of wasemmer en was zoals u gewend bent.

Hoeveel Colour Catcher® doekjes moet ik gebruiken?

Sommige weefsels zijn gevoeliger voor het doorlopen van kleuren dan andere, zoals rode of donkergekleurde stoffen en katoenen kleding.  Gebruik voor een optimale effectiviteit voor wasgoed met een slechte kleurvastheid 2 of 3 doekjes.  Nieuwe, gekleurde kleding dient eerst minimaal 5 of 6 keer apart gewassen te worden en bepaald wasgoed dat groot en donker is, zoals spijkerbroeken en handdoeken, moet altijd apart gewassen worden.

Zijn Colour Catcher® doekjes vaker te gebruiken?

Nee, voor optimale bescherming dient u steeds een nieuw doekje te gebruiken.

Kan ik het Colour Catcher® doekje bovenop mijn was leggen of moet het eronder?

Om te voorkomen dat het doekje verstrikt raakt tijdens het wasprogramma en niet effectief zijn werk kan doen, adviseren wij u om het onderin de trommel te leggen, voordat u het wasgoed in de machine laadt.

Hoe moet ik Colour Catcher® bewaren?

Wij adviseren u om Colour Catcher® op een droge plaats bij kamertemperatuur op te bergen, aangezien warmte en vocht invloed kunnen hebben op de werking ervan.

Mijn kleuren zijn doorgelopen - kan Colour Catcher® dit alsnog oplossen?

Nee, Colour Catcher® doekjes kunnen voorkomen dat kleuren doorlopen maar kunnen geen doorgelopen kleuren verwijderen. In dit geval zouden we DYLON aanbevelen.

Kunnen Colour Catcher® doekjes gerecycled worden?

Het Colour Catcher® doekje en de kartonnen verpakking zijn biologisch afbreekbaar en recyclebaar. Colour Catcher® is FSC-gecertificeerd.
De negatieve ionen in de kleurstoffen van het wasgoed worden aangetrokken door de positieve ionen van het Colour Catcher® doekje. Hierdoor wordt de kleur opgevangen door het doekje.

Wat betekent FSC-gecertificeerd?

De FSC (Forest Stewardship Council) is een onafhankelijke, niet-gouvernementele, non-profit organisatie.

Deze organisatie heeft Colour Catcher® geclassificeerd omdat de grondstoffen afkomstig zijn van verantwoorde bronnen.

Ik zou graag Colour Catcher willen proberen, maar ik wil geen hele doos kopen. Kan ik een sample krijgen?

Ja, je kan hier een gratis sample aanvragen.